Joan Pascual Fuster

JOAN PASCUAL FUSTER

avui_1999-11-18_p_073-page-001 RETALL
El Sr. Joan Pascual Fuster, l’any 1999
Joan Pascual Fuster, 10/05/1938 – 06/07/2018.

El Sr.Joan Pascual que va presidir la junta d’Amelifil (antic nom de l’Associació Professional del Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni) durant més de quaranta anys, ens va deixar ahir.

Des de l’Associació volem agrair la seva gran tasca com a president. Sempre treballant i lluitant pel Mercat Dominical de Sant Antoni i donant valor i consolidant al nostre Mercat, la cultura popular i els valors del col·leccionisme.

El Sr. Pascual va ser una persona que va col·laborar en mil i una activitats ciutadanes, treballadora, emprenedora, dialogant, pacient, entusiasta i apassionada pel món del llibre. Al llarg de la seva vida professional, va seguir el llegat familiar tenint parada al Mercat, va fundar la seva llibreria i dues editorials i no va deixar mai d’estar vinculat al nostre Mercat. Sent un referent per la seva gran tasca com a llibreter i un gran professional amb tota una vida lligada al món del llibre i la cultura.

La seva família ha treballat com a llibreters des dels orígens del Mercat fins als nostres dies, generació rere generació en totes les seves etapes. I els seus fills, també llibreters del Mercat continuen el seu llegat amb la mateixa gran professionalitat diumenge rere diumenge.

 

fotonoticia_20110724143922_640
El Sr. Pascual Fuster, a l’any 2011

Avui li volem fer un sentit homenatge a la seva memòria, recuperant un fragment de l’entrevista que es va publicar a l’Avui a l’any 1999:

 

“Alguns companys de parada de Joan Pascual se sorprenen que el seu president continuï impertèrrit amb la seva parada. Nascut fa 61 anys, els seus pares ja tenien parada als Encants. Després van passar a la fira del llibre del Paral·lel fins arribar al Mercat de Sant Antoni. La qüestió és que Joan Pascual, que té el caràcter emprenedor i dinàmic que s’espera de l’empresari d’èxit fet a la seva mida, ha creat dues empreses editorials: FAPA Ediciones (que significa Família Pascual) i Galaxia del Libro, totes dues amb projecció als mercats hispanoamericans. Tant ell com els seus dos fills treballen en aquestes cases editores durant la setmana i vetllen la parada de Sant Antoni el diumenge. Li preguntem, com es pregunten molts venedors, perquè continua amb una modesta parada si ja no necesita un sobresou. Respon sense pensar-s’hi: “Per romanticisme”.”
Avui, 1999-11-18, p. 72.

La capella ardent s’obrirà avui a partir de les 12 h del migdia i l’enterrament serà dilluns a les 10 h al Tanatori Sancho d’Àvila.

Des d’aquí volem transmetre un sentit condol a la seva esposa, als seus fills i a tota la família.

 

 Associació del Mercat Dominical de Sant Antoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s